Valg af køreskole

Nogle går målrettet efter en bestemt køreskole, fordi venner eller familie har taget deres kørekort der.
Andre famler i blinde, da de ikke ikke rigtig ved hvad der foregår i en køreskole og dermed ikke rigtig har noget at forholde sig til.

Nogle kørelærer kører ikke de timer som loven foreskriver man skal, dermed betaler man som elev for noget man aldrig får.

En håndfuld gode råd før du begynder på et kørekort:

  • Pas på med kun vælge køreskole efter prisen. Mange køreskoler lokker med prisen for at få mange elever. Mange elever er ikke nogen fordel da der så vil være mange om at skulle dele de timer der er til rådighed i døgnet til kørsel. Resultatet ender med at der kan gå lang tid mellem dine kørelektioner. Mange lokkes af de billige køreskoler, hvilket er naturligt. Men i den sidste ende, ender du med et dyrere kørekort. Husk at pris og kvalitet hænger nøje sammen – Også i køreskoler.
  • Sikre dig at du får udleveret din egen lektionsplan, det siger loven nemlig at du skal have. Følg med i din lektionsplan så du ved at du bliver undervist i det loven siger du skal. Hold øje med at du bliver undervist i den rækkefølge der står i din lektionsplan.
  • Skriv selv ned i din egen lektionsplan hvornår du har undervisning, skriv dato og tidspunkt for din undervisning, det gælder både teori og praktisk kørsel.
  • Skriv aldrig under på undervisning du ikke har modtaget. Det er meget ulovligt, desværre er der nogle kørelærer der taget for let på dette. Du snyder kun dig selv.
  • Du bør sikre dig at den kørelærer du vælger har tid til at køre med dig hver uge, enten 2 gange a 45 minutter eller 2×45 minutter. Jo længere tid der går mellem dine kørelektioner, jo mere glemmer du fra gang til gang. I sidste ende får du bare behov for alt for mange ekstra kørelektioner. Hvis du ikke kan blive lovet at køre 2 x 45 minutter om ugen, så vælg en anden køreskole.
  • Gå efter en køreskole hvor du køre med den samme kørelærer i alle dine kørelektioner, det bør også være den samme kørelærer der underviser dig i teori. Gå efter en køreskole hvor der er klare retningslinjer hvis det er en anden der underviser dig på manøvrebane og køreteknik.
  • Jo flere forskellige der underviser dig, jo mere forvirrende kan det være for dig. I den sidste ende, ender du bare med at skulle bruge meget længere tid på at lære at køre bil = du skal bruge mange flere penge på at få dit kørekort.
  • Stil krav til din kørelærer. Du betaler mange penge for dit kørekort og har krav på at få en seriøs og god undervisning.
  • Hvis din kørelærer taler dårligt eller ned til dig, så bed vedkommende om at stoppe. Du betaler ikke en 400-500 kr i timen for at blive svinet til. Der kendes eksempler på kørelærer der ligefrem råber af deres elever eller skælder ud. Du har fortjent bedre.
  • Hvis ikke du føler at du får det du betaler for, så har du ret til at finde en anden køreskole til enhver tid. Kørelærer skal udlevere dine papir så du kan komme videre. Husk dog at få betalt det du eventuelt skylder, for de lektioner du har fået.

Held og lykke med at finde den rette køreskole, og god fornøjelse med at tage dit kørekort. Håber at du finder den rette køreskole

Har du spørgsmål til ovenstående eller spørgsmål til din undervisning så skal du være velkommen til at kontakte os.